Nume:Maria
Ani:11
De ce vreti sa fiti moderator? Ca sa ajut forumul sa aiba mai multi membri.
La ce il ajuta pe iepurele polar blana alba?
Il ajuta sa scape de inamici.El se baga in zapada si nu se vede
Pana la cati m se poate inalta o girafa?
7 m
Cati ani este alaptat puiul de elefant?
2 ani
Cate exemplare de foca Ross mai sunt?
50.000
Care este cea mai mare felina din America de Sud?
Jaguarul
18.05.2008
39.2KB
Nume:Lorraine
Ani:9 ani si 10 luni
De ce vreti sa fiti moderator?: Ca sa ajut ca forumul sa fie mai popular si sa o ajut pe admina
17.06.2008
9.1KB
Vorbesti serios?Ce ma bucur! Dar care sunt intrebarile de la baraj?
18.05.2008
37KB
Dar fac cate trei intrebari pentru un membru.
Pentru Pisicuta
1.Cum arata o pisica sanatoasa?
2.Care este cel mai cunoscut exemplu de caine ciobanesc?
3.Care sunt cei mai cunoscuti iepuri?
Pentru Catelusa_Lori
1.Pentru ce nu trebuie antrenat boxerul?
2.Cam cati pui naste pisica in medie?
3.Spuneti o specie de papagal.
Pentru Mangusta
1.Cum este cunoscuta Suricata pentru africani?
2.Spuneti o boala a ciobanescului caucazian.
3.Cati papagali pot muri in timpul transportului?
Succes!
18.05.2008
22.9KB
Şarpele este o reptilă fără picioare. Câteva specii de şerpi sunt veninoase şi toţi şerpii sunt carnivori.
Sunt apode şi târâtoare.
Carnivore.
Au schelet;
Se deplasează cu ajutorul muşchilor. Deplasarea lor generală este cea in zig-zag. Cu ajutorul muşchilor şi vertebrelor, ei aproape plutesc deasupra nisipului deşertului.
17.05.2008
47.8KB
Nume: Ghepard
Greutate: 55 kg
Lungime corp: 1,35 m
GHEPARDUL(Acinonyx Jubatus) este un mamifer carnivor salbatic, cu capul mic si rotund, coada lunga, picioare înalte, cu blana de culoarea galbuie cu pete mici, întunecate. Este specific savanelor din Africa si din sudul Asiei.
De-a lungul ecuatorului, în Africa se întinde marea savana. În Tanzania, aceasta este cunoscuta sub denumirea de Masai Mara – „pamântul patat”, în limba masai. Un strat de cenusa hranitoare, întins ca o patura de catre vulcanii stravechi, a facut din aceasta zona unul dintre cele mai înfloritoare ecosisiteme din lume.
Cirezile uriase de ierbivore ce pasc în savana sunt „contrabalansate” de patru mamifere carnivore mari: trei feline (leopardul, leul si ghepardul) si o specie de hienide(hiena).
Tufisurile dese si copacii înalti ai padurilor de la malul râurilor adapostesc cea mai mare felina patata a Africii: leopardul. Celelalte doua mari feline sunt adaptate vietii în savana. Sun felinele de savana ale Africii.
Esenta a gratiei si elegantei, ghepardul este cel mai rapid mamifer terestru . Este atât de specializat, încât îsi bazeaza supravietuirea pe sprintul de 300 m.
Viata si moarte in savana
Se stie ca dintre toate felinele, ghepardul este cel mai atent cu puii sai. Femelele îsi cresc singure puii. Ele pot naste prima data la vârsta de 2 ani, apoi din 24 in 24 de luni. Media la nastere este de 4 pui, cazurile de 8 fiind rare. O perioada dupa nastere, mama muta culcusul din doua în doua zile, pentru ca micutii sa nu lase un miros care ar putea sa atraga animalele de prada. „Vizuina” este, de fapt, un loc îngust cu iarba culcata la pamânt, lânga terenul de vânatoare al mamei. Aceasta este mereu în cautarea prazii, din care se înfrupta numai dupa ce puii s-au saturat.
Pâna când vor fi în stare sa alerge mai repede, puii sunt însa extrem de vulnerabili. Aceasta se întâmpla pentru ca, de dragul vitezei, ghepardul a trebuit sa renunte la apararea puilor. Femelele nu au forta necesara sa-si pazeasca puii de lei sau hiene, si, de aceea, 50 % dintre ei sunt ucisi în primele luni de viata.
Vulturii sunt una dintre cele mai mari amenintari pentru pui, nu pentru ca îi ataca, ci pentru ca pot atrage lei si hiene la un prânz câstigat cu usurinta. Leii ucid mai multi pui de ghepard decât orice alt pradator. Abia un pui din 20 ajunge la maturitate. Motivul acestui comportament agresiv poate fi acela ca leii vor sa elimine concurenta.
O felina … migratoare
În timpul sezonului secetos, puii pot muri si de foame. O data cu migratia ierbivorelor, iepurii si vulpile cu urechi de liliac sunt singura prada mai consistenta ce poate fi gasita în zona. Este momentul cand mama si puii ei pornesc într-o calatorie anuala. Femelele si puii lor sunt singurele mamifere migratoare din lume. Ca sa prospere, acestor nomazi iuti de picior le trebuie terenuri întinse de vânatoare. Pot calatori zeci de kilometri spre câmpiile din centrul savanei.
Puii stau cu mama lor pâna împlinesc 15-18 lunisi s epot sescurca singuri. Mama i-a învatat pâna la momentul respectiv numeroase tehnici de vânatoare. În aceasta perioada, ca toti adolescentii, puii de ghepard încep sa simta gustul libertatii. Plecata la vânatoare într-o dimineata, mama nu se mai întoarce. Despartirea este brusca si definitiva. Puii au ajuns la vârsta la care trebuie sa se descurce singuri.
Libertate si pericol
Intre timp, puii ajunsi la varsta la care trebuie sa supravietuiasca prin propriile puteri au ramas singuri în imensitatea savanei. De obicei, gheparzii tineri se despart de mamele lor în anotimpul umed, când hrana este mai usor de gasit.
Daca au supravietuit mai multi frati, ei stau si vâneaza împreuna pâna când ating vârsta de 2 ani. Apoi se despart. Tinerele femele ghepard ramân de obicei pe acelasi teritoriu cu mamele lor, în timp ce masculii se deplaseaza pe distante foarte mari. Comportamentul acesta instinctiv poate fi modul în care natura evita endogamia (împerecherea între indivizi din aceeasi familie). Despartirea are loc si datorita faptului ca femelele si masculii ghepard se confrunta cu probleme diferite la aceasta vârsta. În timp ce pentru femele cea mai importanta este capacitatea de reproducere, la masculi teritoriul si iscusinta de vânator conteaza.
17.06.2008
32KB
Bun venit in forumul meu Mangusta! Sper sa ne imprietenim!
Uite niste manguste:
17.05.2008
33KB
1.Nu vorbiti urat(daca da primiti ban)
2.Nu vorbiti despre alt subiect
3.Nu va certati (doar pe privat)
4.Puneti poze doar cu animale
17.05.2008
4KB
Auzul
Porcusorii de Guineea aud foarte bine, sunetele de joasa intensitate pe care le emit fiind una dintre dovezile in acest sens. Daca media auzului uman este de 20 kHz, porcusorul de Guineea aude sunete cu frecventa de pana la 30 kHz. In captivitate, ei disting pasii diferitelor persoane din jur si reactioneaza diferit, in functie de relatiile stabilite cu fiecare dintre ele. De asemenea, raspund foarte bine la anumite tipuri de muzica, unele melodii avand efect relaxant asupra lor. Avand auzul fin, porcusorii ajung sa reactioneze in scurt timp la sunetele ce le devin cunoscute, precum fosnetul pungii cu mancare sau zgomotul usii frigiderului.
Mirosul
Desi nu este la fel de bine dezvoltat ca al altor mamifere, precum pisicile si cainii, simtul mirosului la porcusorii de Guineea este mult mai fin decat cel al oamenilor. El ajuta la recunoasterea intre membrii aceluiasi grup, dar si la recunoasterea stapanului, dar variaza de la un exemplar la altul.
Marcarea teritoriului se face prin secretii de feromon sau prin urina, servind la delimitarea zonei in care animalul este in siguranta si indreptatit sa devina agresiv cu intrusii, care iau cunostinta de existenta acesteia prin miros.
Vazul
Ochii sunt dispusi, asemenea tuturor ierbivorelor, in partile laterale ale capului, ceea ce le asigura un unghi de vizibilitate foarte mare. Acest fapt este esential pentru supravietuirea in mediul natural, porcusorul de Guineea putand sa detecteze pradatorii in aproape toate directiile. Disting mult mai bine corpurile in miscare decat pe cele statice iar vederea la distanta nu este foarte buna. Perceptia in adancime este destul de redusa, asa ca exista riscul ca, asezat la inaltime (pat, masa, scaun), porcusorul sa cada daca nu sunteti atenti, neavand simtul distantei care il separa de sol.
Imaginea pe care o percep este color, iar experimentele au aratat ca disting foarte bine culorile, in special rosul, galbenul si albastrul.
17.06.2008
4.3KB
Ati fost?
Eu da...in fiecare an! Intotdeauna mam distrat si am stat cu diferite colege...imi placea cand stateam si mancam in poienita,discutam si ne jucam.
22.05.2008
51.8KB
Mie imi place vara.E anotimpul vacantei si a cireselor rosii ca focul.Imi place atat de mult de vara incat as vrea sa dureze 3 ani,nu 3 luni! Oricum,acus se termina scoala si vine vara si haideti la munte,la mare,la bunici si in strainatate!
22.05.2008
37.2KB
Randunelele fac parte din familia Hirundinidae si sunt pasari de dimensiuni mici, avand intre 13 si 20 de centimetri. Traiesc in emisfera nordica, in Asia, Africa, Europa si America de Nord. Cele din Europa sunt pasari migratoare, care “locuiesc” pe acest continent din primavara pana in toamna, iarna petrecand-o in Africa
18.05.2008
18.3KB
Veveriţa este un mamifer de talie mică, cu blană roşcată ori neagră pe spate şi albă pe piept, cu coadă lungă şi stufoasă.
În prezent există peste 300 de rase de veveriţe. Cea mai cunoscută şi numeroasă populaţie o reprezintă veveriţele gri, care se întâlnesc pe aproape întreaga suprafaţă a emisferei nordice (Europa, nordul Asiei, Orientul Îndepărtat şi Japonia).
16.05.2008
56.2KB
Iepurasii sunt animale cu blana moale si fina, foarte prietenosi si foarte incantati cand li se acorda atentie – motiv pentru care sunt foarte potriviti pentru a tine companie copiilor de 6-8 ani.
Iepurii prefera sa traiasca alaturi de alte animale din specia lor, precum si alaturi de porcusori de Guineea.
16.05.2008
24.9KB
Este acrobatul lumii animalelor. Uimeste prin sariturile sale, de pe o creanga pe alta, la mare inaltime, si prin viteza cu care alearga pe ramurile arborilor, de care se agata cu ghearele ei ascutite.
Iar coada sa stufoasa, mai lunga decat intreg restul corpului, o face sa fie atat de usor de recunoscut de toata lumea. Este veverita, cea careia vechii greci ii spuneau “skiouros”, denumire rezultata din alaturarea cuvintelor “skia” (care inseamna umbra) si “oura” (coada). Adica, intr-o traducere adaptata zilelor noastre, “cea care sta in umbra cozii sale”. Traieste pe Terra din cele mai vechi timpuri, zoologii americani descoperind in Carolina fosile ale unor exemplare de veverita gri, a caror “varsta” a fost estimata a fi de aproximativ 50 de milioane de ani! O intalnim si in prezent, in foarte multe zone ale globului, in special in apropierea terenurilor impadurite, dar chiar si in parcurile si pe strazile localitatilor din vecinatatea padurilor, veverita adaptandu-se foarte usor traiului printre oameni.
18.05.2008
7.7KB
Văzul
Este simţul său principal. Câmpul vizual al pisicii este, ca şi auzul, mult mai larg : 187° (faţă de 125° pentru oameni), ceea ce nu reprezintă nici pe departe un record în lumea animală. Intensitatea luminii influenţează forma pupilei: de la o simplă linie dreaptă în lumină, aceasta se dilată într-un cerc perfect în condiţii de semiîntuneric. Contrar unei credinţe răspândite, pisica este incapabilă de a vedea în întuneric deplin, totuşi vede mult mai bine decât oamenii în timpul nopţii. Aspectul fosforescent al ochilor săi pe un întuneric relativ se datorează unui strat de celule ale retinei, numite tapetum lucidum, care acţionează ca o oglindă şi reflectă lumina, care trece prin retină o a doua oară, dublând astfel acuitatea vizuală a acesteia în întuneric.
În schimb, pisica nu percepe culorile sau mişcarea la fel ca noi: se pare ( deşi acest aspect este încă în discuţie ) că ea nu percepe culoarea roşie şi că în general, nu prea distinge detaliile. Un obiect în mişcare (ca de exemplu o pradă), îi apare mult mai clar decât un obiect static.
O particularitate a ochiului pisicii este că este protejat, pe lângă pleoapele inferioară şi superioară, de o a treia pleoapă, membranoasă, care se închide dinspre colţul interior al ochiului către exterior. Frecvent, dacă această membrană este vizibilă, este un semn de suferinţă al pisicii (tulburări digestive, cel mai des prezenţa paraziţilor sau enterită ).
18.05.2008
36KB
Iti multumim ca ne-ai ajutat Pisicuta! Esti simpatica!
20.05.2008
43.9KB
Rândunica este o pasare din familia Hirundinidae caracterizată prin adaptarea sa la hrănitul în aer.
18.05.2008
11.6KB
Ce frumosi sunt Andaluzii!Nustiu exact ce rasa de calul asta da e destul de simpatic:
19.05.2008
16.6KB
Imi cer scuze,dar eu nu mai particip.Vreau sa fiu un simplu membru deoarece,nustiu dar nu mai vreau sa fiu mod.Sper sa nu te superi admina.
17.06.2008
35.9KB
Beagle este o rasă de câine cu corp masiv, robust, craniu lat, urechi mari, ochi cu expresie rugătoare, blană de lungime medie, picioare puternice, asemănător cu English Foxhound.
18.05.2008
20.2KB
Tigrul siberian (Panthera tigris altaica) este o specie rară de tigru, cunoscut, de asemenea, şi sub numele de tigrul amur, tigrul coreean, tigrul nord chinezesc sau tigrul manchurian. Femelele nasc 2-4 pui, după o perioadă de gestaţie de 104 zile Tigrii sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să îşi ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei. Se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici şi bivoli. Tigrul este o specie în pericol de dispariţie. Tigrul siberian şi tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclictate, aduse aproape în pragul dispariţiei. Uşor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulţi tigri trăiesc în păduri sau în zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici şi adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul de China se confruntă cu pericolul iminent al dispariţiei.
18.05.2008
40.9KB
Multumesc pentru aceasta primire calduroasa.Apropo,catelul din imagine seamana cu un Labrador Retriever.
18.05.2008
18KB
Nu-mi vine se cred! Niciodata nu am fost moderator.Promit ca voi face tot posibilul ca forumul sa fie popular!
17.06.2008
45.4KB
Sphynx
Imposibil sa nu va surprind prin aspectul sau exterior, Sphynx-ul este, intr-adevar lipsit de par, sau mai bine spus, corpul sau este acoperit doar de un puf foarte fin. In ciuda acestui aspect, Sphynx-ul este o pisica robusta si rezistenta, afectuoasa si jucausa, un adevarat animalut de companie.
Istoricul si originea
In ultimii circa o suta de ani, pisoi „fara par” au aparut spontan printre puii fatati de diferite pisici domestice cu parul scurt. Aceasta mutatie naturala, spontana pare a fi una relativ obisnuita, din moment ce pisici fara par a fost descoperite in Canda, Franta, Mexic, Rusia, Australia si in Statele Unite. Totusi, multe dintre aceste linii nu au fost niciodata perfectionate.
E una dintre rasele mele preferate de pisici.
20.05.2008
32.3KB
Va intelegiti bine cu ei? Eu da,stau in banca cu o fata simpatica si amuzanta...dar in clasa 4 nu mai vrea sa stea cu mine..pacat.O sa-mi gasesc eu o colega buna!
22.05.2008
31KB
Crapul este un peste de talie mare, exemplarele mari depasind 35 kg. Temperatura optima de hranire a crapului este de 19 C fapt pentru care primavara si toamna sunt anotimpurile cele mai spectaculoase la pescuitul crapului.
Reproducerea are loc in aprilie-mai. Este un peste care se hraneste atit cu vegetale cit si cu viermi, insecte.
18.05.2008
15.2KB
Broaşte ţestoase
Broaştele ţestoare aparţin ordinului Chelonia, unul dintre cele mai vechi ordine de reptile. Ţestoasele primitive au evoluat cu peste 200 milioane ani în urmă, aproximativ în perioada când au apărut primii dinozauri. Multe familii s-au schimbat foarte puţin de atunci încoace. Broaştele ţestoase sunt animale distinctive, cu maxilare în formă de cioc, lipsite de dinţi, şi carapace dure, alcătuite din plăci osoase care se suprapun. Broaştele ţestoare de apă au adesea picioare cu degete membranate şi carapacea cu profilul mai jos, pentru a înota mai uşor. În schimb, speciile terestre au picioarele mai greoaie şi carapacea de formă rotunjită, ca un dom.
În lume există peste 300 specii de broaşte ţestoase, multe dintre acestea trăind în mediul acvatic sau în apropierea acestuia. Cele mai celebre exemple sunt probabil ţestoasele marine, deşi cele mai multe dintre ţestoase sunt asociate cu apa dulce sau cu un stil de viaţă în întregime terestru. Indiferent unde trăiesc, toate broaştele ţestoase respiră aer şi depun ouă pe uscat. Deşi oamenii consideră că ţestoasele sunt animale paşnice, multe sunt carnivore şi mănâncă orice, de la mici nevertebrate la peşti sau chiar animale mai mari. Unele specii, de pildă extraordinara matamata din America de Sud, şi-au dezvoltat forme sofisticate de camuflaj, care le ajută să prindă peşti într-un mod mai eficient. Altele însă trăiesc la nivelul reputaţiei de animale lente şi paşnice, şi îşi petrec viaţa păscând alene…
Broaştele ţestoase sunt foarte preţuite pentru carnea şi ouăle lor, în multe părţi ale lumii. Din acest motiv, multe specii au ajuns să fie ameninţate de dispariţie, fiind vânate în număr mare. Alte două motive importante pentru scăderea numărului de exemplare sunt micşorarea habitatului lor natural, din cauza acţiunilor omului, dar şi faptul că anumite specii au devenit foarte populare ca animale de companie.
17.05.2008
12.6KB
Siameza
Originara din Siam (noua Thailanda), Siameza reuseste sa se faca remarcata prin eleganta, supletea si temperamentul sau. In ciuda diferitelor incercari ale vremurilor, Siameza ramane una dintre cele mai raspandite si indragite rase de pisici din Europa. Vioiciunea si afectuozitatea sa o fac un companion captivant, care se va adapta cu usurinta la multiplele schimbari ale vietii cotidiene si de familie.
22.05.2008
9.9KB
Calul de mare este un peste care a provocat multa curiozitate in special copiiilor.
Capul seamana cu cel al unui cal, de unde si-a primit si numele.
Alt lucru care atrage atentia ar fi acela ca acest animal are o statura destul de verticala.
Gura este foarte mica si se misca foarte incet.
Atunci cand se hranesc, calutii de mare nu obisnuiesc sa ''alerge'' dupa hrana, cum fac pestii. Ei isi folosesc coada lunga pentru a apuca plantele care sunt in adancuri si apoi le manca. Acesta este unul din motive pentru care nu e bine sa alaturi calul de mare si pestii intr-un acvariu. In mod sigur, pestii ar muri de foame cu toata mancarea care ar fi pusa special pentru ei
17.05.2008
14KB
Simţul mirosului la pisică este de patruzeci de ori mai dezvoltat decât al omului şi are o importanţă majoră în viaţa socială a felinei, în delimitarea teritoriului. De altfel, mirosul este mijlocul de a verifica dacă hrana nu îi este alterată sau otrăvită. Pisica are douăzeci de milioane de terminaţii nervoase olfactive, faţă de doar cinci milioane la om.
18.05.2008
29.5KB
Traieste pe toate continentele in afara de Antartica. Ii plac zonele calduroase. Pentru unele dintre ele desertul este cel mai bun.
Unele albine sunt singuratice dar altele traiesc in grup intr-o formatiune numita “roi”. Casa pe care si-o construiesc se numeste “stup”. Roiul este clar structurat: albina regina, adica matca, este singura care lasa oua si nu munceste, albinele muncitoare se ocupa cu strangerea polenului si a nectarului, obtinerea si stocarea mierii si curatenia stupului iar trantorii nu au ac si au rol numai de inmultire. Dupa inmultire trantorul este omorat si impachetat in ceara. Trantorii sunt alesi astfel: regina care este mai usoara decat trantorul si poate zbura mai sus decat acesta, zboara la inaltime iar cel ce poate zbura alaturi de ea este ales. In stup mai sunt si albine care stau de paza. Ele pazesc stupul de trantor, urs si soarece.
18.05.2008
51.7KB
Andra! Imi plac toate melodiile ei:dragostea ramane,vis de iarna etc.E si frumusica! Sus cu Andra!
22.05.2008
46.8KB
Latina: Scomber japonicus
Engleza: Chub mackerel
Romana: Macrou
Greaca: Kolios
Biologie:
Este un peste disptribuit aproape pe tot globul, in zonele tropicale si subtropicale. Uneori ajunge si in Marea Neagra.
Ca toate speciile de macrou este un peste pelagic ce traieste in bancuri mari, ziua sta in apropierea fundului iar noaptea urca spre suprafata.
Se hraneste cu mici vietati marine: pestisori, pui de cefalopode, crustacee si viermi marini.
Dimensiuni: Poate atinge 65 cm si 3 kg.
Pescuitul:
Este o adevarata placere sa dai seara peste un card de macrouri, sa pescuiesti cu o lanseta light, cu o lingurita de pastrav sau o rotativa mica si sa prinzi cate un macrou de peste un kg la fiecare lanseu. Este un peste extrem de energic, dupa 3-4 drill-uri veti fi extenuati.
Mai puteti avea intalniri si la pescuitul la taparina, uneori 3-4 macrouri pot duce la ruperea firului.
18.05.2008
7.8KB
Sa va spun ceva despre nume:
„Suricată” este un cuvânt împrumutat din franceză, suricate. Numele de „meerkat” (din engleză) provine din olandeză dar dintr-o greşeală a sensului. Cuvântul olandez meerkat şi cel german Meerkatze se referă la "guenon", o maimuţă din genul Cercopithecus. Cuvântul "meerkat" este pentru olandezul "pisică de lac", dar suricata nu este în familia pisicilor, şi nici suricatele şi nici guenonii nu sunt atrase de lacuri; cuvântul probabil a apărut ca urmare a unei adaptări al cuvântului derivat din Sanskrit markaţa मर्कट = "maimuţă".
Conform credinţei populare africane (în special în Zambia), suricata este de asemenea cunoscută ca îngerul soarelui, şi ea proteja satele de diavolul lunii sau de vârcolac despre care se credea că atacă vitele rătăcite sau sătenii singuri.
20.05.2008
29.7KB
Am inteles! Si eu accept regulile ! Vrei sa fim prietene?
18.05.2008
20KB
Furnicile
"Furnica" este denumirea comună pentru membrele superfamiliei Formicoidae, o specie din ordinul Hymenoptera cu o viaţă socială extrem de specializată.
Originare din zona tropicală americană (nordul Argentinei şi Brazilia), sau furnica roşie sau de Argentina (Iridomyrmex humilis) este un invadator prin excelenţă. Mică şi agilă, s-a răspândit în toată Europa şi America. Se hrăneşte cu plante, substanţe zaharoase secretate de puricii plantelor sau substanţe dulci, de exemplu miere, zahăr etc.
O altă specie foarte răspândită este furnica neagră, care poate transporta o plantă întreagă în muşuroi, în numai câteva ore. Nu consumă însă frunzele, ci le pune la fermentat, pentru a creşte pe ele ciuperci albe, microscopice, cu care se hrăneşte. Altfel spus, furnica îşi cultivă hrana.
În plus, aceste ciuperci nu apar la întâmplare. Când pleacă în "călătoria de nuntă", femela ia în maxilare (ca un fel de bagaj) o bucăţică de ciupercă. Aceasta se va multiplica şi va susţine noua colonie pe care o va întemeia furnica.
Printre cele mai înspăimântătoare specii se numără furnica bulldog australiană. Are maxilare lungi şi muşcătura ei provoacă răni profunde, dureroase.
Specificaţii
Denumirea comună: furnica bulldog australiană
Denumirea ştiinţifică: Myrmecia gulosa
Genul: Arthropoda
Clasa: Insecta
Ordinul: Hymenoptera
Familia: Formicidae
Răspândire: Australia
Habitat: În sălbăticie
18.05.2008
11KB
Care-i faza? Nu-i cea mai mare descoperire! Daca ma documentam si eu,gaseam!Da in fine.Oricum n-am nevoie de poza la semnatura.
20.05.2008
35.9KB
Leii au dispărut din Grecia, ultimul loc în care mai trăiau în Europa până în anul 100 e.n., dar numere semnificative au rămas în nordul Africii până la începutul secolului XX.
Leii sunt un simbol care apare des în heraldica familiilor regale şi cavaleriei. Apar până şi în arta Chinei, deşi nu au trăit niciodată acolo. Nici un alt animal nu a primit mai multă atenţie în artă şi literatură. În Biblie este amintit de 130 de ori. În arta epocii pietrei, în special în picturile rupestre, se întâlnesc frecvent desene reprezentând lei
18.05.2008
39.2KB
Iti multumesc pentru primire calduroasa! Esti o fata extrem de draguta!